نمونه لایحه دفاعیه کلاهبرداری

بهترین وکیل حقوقی در مشهد

بهترین وکیل جرم کلاهبرداری در مشهد چه خصوصیاتی دارد؟
0
لطفا بازخورد خود را اینجا بگذاریدx

یک وکیل خوب در جرایم کلاهبرداری، ترکیبی از ویژگی‌های حرفه‌ای، اخلاقی و شخصیتی را داراست. انتخاب وکیل مناسب در  پرونده‌های کیفری خصوصا کلاهبرداری بسیار مهم است زیرا عواقب قانونی کلاهبرداری با مجازات یک تا هفت سال حبس تعزیری می تواند شدید باشد.
در اینجا به برخی از ویژگی‌های کلیدی یک وکیل خوب و متخصصدر این زمینه اشاره می‌کنیم:

مهارت‌های حرفه‌ای:

• تخصص در جرایم اقتصادی و کلاهبرداری: این مهمترین ویژگی است. یک وکیل متخصص در این حوزه با قوانین، رویه‌های قضایی و روش‌های اثبات در جرایم کلاهبرداری آشنایی کامل دارد. تجربه در پرونده‌های مشابه بسیار ارزشمند است.

• آشنایی با قوانین و مقررات مرتبط: قوانین مربوط به کلاهبرداری پیچیده و مفصل است. وکیل باید با قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری و سایر قوانین مرتبط و خاص کیف ی آشنایی کامل داشته باشد.

• مهارت در تحقیق و جمع‌آوری ادله: در پرونده‌های کلاهبرداری، جمع‌آوری شواهد و مدارک بسیار مهم است.
• وکیل باید بتواند به طور موثری دلایل و شواهد را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل کند حتی در بعضی از موارد با ضابطین همکاری لازم را داشته باشد.

• مهارت در مذاکره و چانه‌زنی: وکیل خوب می‌تواند با طرف مقابل و مقامات قضایی دادسرا و دادگاه مذاکره کرده و به نفع موکل خود بهترین نتیجه را اخذ نماید.

• مهارت در لایحه نویسی و دادگاه: توانایی نوشتن لایحه‌های قانونی مستند، اصولی، محکمه پسند و قانع کننده و همچنین دفاع موثر شفاهی و کتبی در دادگاه از عوامل مهم موفقیت است.

• آشنایی با روش‌های کشف اسناد و مدارک: در بسیاری از موارد، مدارک و اسناد مهم در پرونده‌های کلاهبرداری به راحتی در دسترس نیستند. وکیل باید با روش‌های کشف اسناد و مدارک آشنایی کامل داشته باشد.

• آشنایی با کارشناسان و متخصصان مرتبط: در بعضی از پرونده‌ها، نیاز به کارشناسان حسابداری، فنی، تشخيص هویت و … وجود دارد. وکیل باید بداند که چه نوع کارشناسی مورد نیاز است و چگونه می تواند از از آن استفاده کند.

ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی:

• صداقت و امانتداری: وکیل باید صادق و امانتدار و رازدار باشد و اسرار موکل را افشا ننماید.

• ارتباط مؤثر: یک وکیل خوب باید توانایی ارتباط مؤثر با موکل، دادستان و قاضی پرونده را داشته باشد. او باید بتواند به روشنی و به صورت قابل فهم موضوع را بسط و  توضیح دهد.

• همدلی و صبر: پرونده‌های کلاهبرداری می‌توانند بسیار استرس‌زا باشند. وکیل باید همدل باشد و به موکل خود کمک کند تا با استرس و نگرانی‌های خود مقابله کند.

• مسئولیت‌پذیری: وکیل باید مسئولیت‌پذیر باشد و به تعهدات خود عمل کند.

• تجربه و سابقه: سابقه و تجربه موفق وکیل در پرونده‌های مشابه بسیار مهم است. این به شما اطمینان می‌دهد که وکیل شما می‌داند چه کاری انجام دهد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

در ادامه به صورت اختصار نمونه لایحه دفاعیه از ناحیه متهم در جرم کلاهبرداری را نشر داده تا با موضوع کلاهبرداری و نحوه دفاع از ابن جرم آشنا شوید.

بسمه تعالی

ریاست محترم شعبه …دادگاه کیفری ۲ دادگستری شیراز

سلام علیکم

احتراما ضمن تقدیم وکالت نامه ملصق به تمبر مالیاتی به وکالت از آقای  متهم پرونده به شماره بایگانی مطروحه نزد آن شعبه محترم ضمن اعلام وکالت در پرونده مذکور با عنایت به اینکه موکل در شهر مشهد  دستگیر و بلافاصله مراتب واخواهی خود را را از رای غیابی اعلام داشته بدین وسیله و پیروی درخواست واخواهی مشارالیه مطالبی را اختصارا به شرح ذیل تقدیم و معروض می‌دارد:

شاکی محترم طی تقدیم شکوائیه ای بیان داشته اند که به دنبال مهاجرت به کشور کانادا بوده با موکل آشنا شده و موکل در شبکه اجتماعی اینستاگرام و تلگرام به وی اعلام نموده که دارای روابطی است و می‌تواند به نامبرده در خصوص هدفش کمک کرده و مساعدت نماید و به بهانه‌های مختلف از جمله خرید سهام شرکت در کانادا، بیماری مادر، افتتاح حساب بانکی، صدور ویزا و… از نام برده مبلغی وجه نقد تحصیل کرده است و حال دیگر پاسخگو نمی‌باشد.

در خصوص ادعای شاکی محترم لازم به ذکر است روابط في مابین طرفین صرفا به صورت مجازی و از طریق پیامرسان نبوده و نامبردگان در چندين نوبت یکدیگر را در شهر شیراز و تهران ملاقات نموده اند بنابراین رفت و آمد ها و روابط بسیار نزدیک با شاکی محترم و خانواده وی برقرار شده است.

همانگونه که شاکی محترم در متن شکواییه اظهار داشته اند وجوه ریالی با درخواست موکل بابت اخذ ویزا و حتی بیماری مادرش اخذ شده است.
نام کوچک موکل عابدین و مشهور به سعید می باشد.

بنا بر اظهار موکل ایشان با فردی به نام ونداد …. در استان آنتریو کشور کانادا روابط نزدیکی داشته و بدوا قصد داشته از طریق مشارالیه با دریافت حق الزحمه، مهاجرت شاکی را تسهیل نماید و متعاقبا به دلیل عدم توفیق در اقدام به تعهدات خود به بیان ادعاهایی خلاف واقع متوسل شده و در نهایت پس از پرداخت مبلغ مدنظر شاکی وجوه دریافتی را مسترد نکرده است.

در این خصوص لازم به ذکر است که متقلبانه بودن وسایل مادی مورد استفاده کلاهبردار شرط اساسی تحقق جرم کلاهبرداری بوده و دیوان عالی کشور نیز در آرای متعدد خود لزوم توسل به وسایل مادی متقلبانه برای تحقق کلاهبرداری را مورد تاکید قرار داده است.
لذا صرف دروغگویی برای تحقق جرم کلاهبرداری کافی نیست. در واقع حقوق کیفری به دنبال حمایت از حماقت و سفاهت افراد نیست بلکه هدف حقوق کیفری حفظ نظم اجتماعی متعارف می باشد. «برای تحقق جرم کلاهبرداری صرف بردن مال غیر کفایت نمی کند بلکه متقلبانه محسوب شدن وسایلی که کلاهبردار از آنها برای بردن مال دیگری استفاده کرده است از اهمیت برخوردار می باشد این امر کلاهبرداری را در نقطه مقابل جرایمی قرار می دهد که وسیله تاثیری در تحقق آن ندارد».( دکتر حسین میرمحمد صادقی، جرایم علیه اموال و مالکیت، ص 57 )
لزوم متقلبانه بودن وسایل مورد استفاده کلاهبردار از صدر ماده 1 قانون تشدید استنباط می شود  موکل پس از عدم تحقق به وعده هایش صرفا یکسری مطالب کذب و غیر واقع بیان نموده و به هیچ وسیله متقلبانه یا عملیات و مانور مزورانه توسل نجسته است و بالطبع نظر به اینکه صرف دروغگویی در فضای حقیقی و مجازی از مصادیق کلاهبرداری نمی باشد  در مانحن فیه وقوع بزه کلاهبرداری محرز نمي باشد.

همچنین با توجه وجود سابقه دوستی و ارتباط خانوادگی بین شاکی و متهم اظهارات شاکی همانگونه که بیان شد بر فرض صحت صرفاً نوعی دروغ گویی از جانب موکل بوده نه فریب و مانور متقلبانه خصوصا اینکه شخص شاکی دریافت وجه نقد و واریز مبلغ به حساب موکل را در قسمتی از شکوائیه به علت ادعای بیماری مادر موکل دانسته است که من باب دلسوزی قسمتی از وجوه را واريز کرده است بنابراین در اینجا می توان گفت  توسل به صحنه آرایی و فریب در کار نبوده است و روابط طرفین بسیار خودمانی و نزدیک بوده است.

مضافا اینکه ارتباطات و تعاملات في مابين موکل و فردی در کشور کانادا موجب این ارتباط بین شاکی و ایشان شده و وی قصد و نیت قبلی برای کلاهبرداری و بردن مال شاکی را از طریق صحنه آرایی متقلبانه نداشته است.
در نتیجه در موضوع حاضر عنصر روانی و مادی جرم کلاهبرداری مخدوش است و بالطبع شاکی می تواند از طریق طرح دعوی حقوقی کلیه مطالبات و خسارات خود را مطالبه نمايد.

علیهذا نظر به جهت فقد دلیل کافی مفید قطع و یقین و عدم احراز وقوع انتسابی به مقتضی اصالت البرائه مستنداً به اصل 37 قانون اساسی از محضر شریف دادگاه صدور  رأی بر برائت موکل مورد استدعاست.

با سپاس و تجديد احترام
مصطفی زمان زاده

جهت مشاوره و تعیین وقت حضوری از طریق میانبر تماس صفحه با ما در ارتباط باشید.

اظهار نامه رسمی چیست؟
https://vakilzamanzade.com/
برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[میانگین: 1 میانگین: 5]
اطلاع رسانی با ایمیل
اطلاع از
0 پرسش و پاسخ حقوقی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها